Onze strijd tegen de schade van retouren aan het milieu.

Wereldwijd zorgen retouren in de kledingwereld jaarlijks voor meer dan 5 miljard kilo aan afval (wat trouwens aan het wegrotten is in de woestijnen in Afrika) en 15 miljard kilo aan carbon dioxide. Dat staat gelijk aan de uitstoot van 3 miljoen auto’s.

Te bizar voor woorden toch?

Wat gaat Artyst World doen tegen deze vervuiling?

  • Wij zullen specifieke maattabellen hanteren, dit is belangrijk om jou een compleet plaatje van de kleding te geven. Zodat jij de juiste maat kunt selecteren. Zo willen we tegen gaan dat er 2 maten van dezelfde item besteld worden, om te zien welke het beste past. Deze techniek wordt door 40% van de shoppers gehanteerd. Je begrijpt wel hoeveel schade dit doet voor het milieu.
  • We zullen er alles aan doen om de orders goed te monitoren op dubbele items. In dat geval zullen wij contact zoeken om te vragen of dit echt nodig is en eventueel een zo goed mogelijk advies te bieden.

Maar we weten ook dat 0% retouren helaas onhaalbaar zal zijn. Dit kan natuurlijk voorkomen door onverwachte complicaties en tegenvallers.

Al onze retouren zullen daarom verkocht worden in de Artyst World Outlet tegen een lagere prijs. Zo kan je af en toe genieten van goede deals op kleding en help je ons in de strijd tegen afval van de retouren.

Help ons mee in de strijd tegen de vervuiling van het klimaat en shop bewust! Kleine moeite, maar een groot plezier voor de komende generaties. Bedankt!

Love,

Artyst World

Be the Artyst of your World!