Het verhaal van Seeworm_21

Het verhaal van Seeworm_21

Shivam Patel alias 'Seeworm_21' is een grafisch ontwerper afkomstig uit Roorkee, India. Hij is altijd klaar voor nieuwe uitdagingen zodat hij ervan kan genieten en leren, dit is dan ook zijn levensmotto. Wij hebben hem verdere vragen gesteld om meer over hem te weten te komen.

Wat is je artistieke en/of ontwerpachtergrond en hoe ben je begonnen met het maken van kunst- en ontwerpwerk?

Ik ben afgestudeerd aan het National Institute of Fashion Technology in 2021, waar ik me heb gespecialiseerd in Fashion Communication en heb geleerd over grafisch ontwerp, illustratie, enzovoort. Vanaf het begin was ik geïnteresseerd in schetsen en het vastleggen van de alledaagse gebeurtenissen in ons leven. Ik observeer emoties en gevoelens in verschillende objecten om me heen, en dat inspireert me om er iets mee te creëren.

Wat zijn je vroegste herinneringen aan het maken van kunst?

Wat geloof je dat je kenmerkende stijl of onderscheidende element is in je kunstwerken?

Doordrenkt van een passie om de essentie van kleine gebeurtenissen in het leven vast te leggen. Wat mij onderscheidt, is mijn unieke vermogen om mijn illustraties te doordrenken met een gevoel van verwondering en inspiratie. Ik hou echt van het kijken naar anime, wat me het meest inspireert en me ook beter maakt in illustraties. Beroemde regisseur Makoto Shinkai heeft me altijd geïnspireerd met hun films. Hij plaatst de thema's van al zijn films rond de natuur en het milieu. Hun creaties dienen als zachte herinneringen dat de meest gekoesterde momenten in het leven vaak te vinden zijn in de eenvoudigste gebaren en interacties.

Welke thema's en onderwerpen inspireren je om kunst- en ontwerpwerk te creëren, en waarom zijn deze belangrijk voor jou?

Inspiratie halen uit dagelijkse ontmoetingen en geloven in de kracht van observatie en reflectie. Ik vind schoonheid in het gelach van kinderen, het ritme van regendruppels op een raam, of de stille eenzaamheid van een kopje thee. Mijn illustraties dienen als een venster naar mijn ziel en nodigen anderen uit om met mij mee te gaan op een ontdekkingsreis en waardering te hebben voor de vluchtige schatten van het leven.

Met een handige hand en een ongeëvenaard oog voor detail probeer ik deze gewone momenten altijd te transformeren tot boeiende illustraties die resoneren met mensen uit alle lagen van het leven. Het belangrijkste is dat animepersonages niet echt zijn, maar als ik ze teken, voel ik echt hun emoties en gevoelens, wat me altijd motiveert.

Hoe ziet jouw creatieve proces eruit? Hoe breng je ideeën in werkelijke kunstwerken?

Ik begin met het kijken naar een serie of zwerven rond voor inspiratie. Het bedenken van ideeën en ze in mijn hoofd tot leven brengen is een belangrijke stap om een kunstwerk te creëren. Vervolgens ga ik verder met mijn idee en creëer ik het met potlood en render ik het digitaal. De allerlaatste stap is om details toe te voegen, wat de kunstwerken interessanter en esthetisch aantrekkelijker maakt.

Welke persoonlijke betekenis hebben jouw kunstwerken en ontwerpen voor jou, en wat hoop je dat het publiek ervaart wanneer ze jouw werk bekijken?

Op zoek naar een fris perspectief op de kleine gebeurtenissen in het leven en een herinnering aan de schoonheid die ons omringt, hoef je niet verder te kijken dan jezelf. Maak je klaar om betoverd te worden door hun betoverende creaties, terwijl ze je meenemen naar een wereld waar het gewone buitengewoon wordt en het alledaagse verandert in magie. Ik hoop echt dat mensen dit perspectief krijgen van dingen zien zoals ik ze zie en dat ze dat ontdekken met mijn kunstwerken.

Wat is je favoriete nummer om naar te luisteren tijdens het werken aan je kunst?

"Call me Maybe" door Carly Rae en "Memories."

Wat is de belangrijkste levensles die je hebt geleerd en wilt delen met anderen?

De belangrijkste levensles die ik heb geleerd is dat verandering het enige is dat constant blijft. Ik volg dit en kijk altijd uit naar verandering en het verkennen van verschillende dingen in mijn leven. Dit helpt me gemotiveerd te blijven, zelfs op slechte dagen.

Welke plek op aarde zou je het liefst willen bezoeken en waarom?

De bergen, ik hou echt van bergen. Als ik mijn ogen sluit, zie ik mezelf altijd rondwandelen in de bergen en tussen de wolken. Het geeft me het gevoel dat ik speciaal ben en de kracht heb om iets te creëren met mijn penseelstreken en kleuren. Alleen kunstenaars kunnen hun eigen wereld creëren met behulp van hun penseelstreken, kleuren en details toevoegen aan hun leven.

Wat zijn je favoriete hobby's of interesses buiten de kunstwereld?

Ik hou van trektochten maken en basketballen.

Wij hopen dat je net als wij geïnspireerd bent geraakt door het verhaal van Seeworm_21. Volg Seeworm_21 op Instagram en ontdek zijn werken in onze shop. 


You may also like View all