Meteen naar de content

Taal

Valuta

Het verhaal van Johannes Leuchovius.

Het verhaal van Johannes Leuchovius

Door Artyst World 10 Sep 2023

Johannes is een grafisch ontwerper uit Göteborg, Zweden. 

Wij hebben Johannes wat vragen gesteld om te achterhalen wat de gedachtes achter zijn werk en uitingen zijn.

Wat is jouw artistieke achtergrond en hoe ben je begonnen met designen?

''Toen ik een kind was, was ik altijd zo gefascineerd door filmposters, maar ik heb nooit gedacht dat ik het zelf zou kunnen doen. Ruim tien jaar geleden ben ik begonnen met grafisch en digitaal ontwerp, en het was mijn oude baas op het magazijnwerk die me aanspoorde om samen met een vriend mijn eigen bedrijf te starten als ontwerper.''

Wat geloof je dat jouw kenmerkende stijl of onderscheidend element is in jouw kunstwerk?

''Ik zou zeggen abstract, eigentijds, typografisch en minimaal. Bauhaus en minimalistisch design hebben me enorm geïnspireerd.''

Welke thema's en onderwerpen inspireren jou om kunst en ontwerpen te creëren, en waarom zijn deze belangrijk voor jou?

''Onze verbinding met de natuur, persoonlijke ontwikkeling, architectuur en abstracte kunst. De eerste twee zijn erg belangrijk voor mij om een goede balans in het leven te behouden en voor mijn mentale gezondheid.''

Hoe ziet jouw creatieve proces eruit? Hoe zet je ideeën om in concrete kunstwerken?

''Ideeën komen bij me op wanneer ik kalm ben en gewoon wacht, surfend op zoek naar inspiratie, of wanneer ik onder de douche sta. Proberen mezelf te dwingen om iets te creëren, werkt meestal niet goed. Dus wanneer ik een idee heb, speel ik er mee en probeer ik het idee vorm te geven. Maar vaak ben ik niet tevreden met het resultaat, en misschien komen er andere dingen naar voren die ik niet had verwacht, waar ik meer tevreden mee ben.''

Welke persoonlijke betekenis hebben jouw kunstwerken en ontwerpen voor jou, en wat hoop je dat het publiek ervaart wanneer ze jouw werk bekijken?

''Vaak gaat het over enkele van mijn interesses, zoals de natuur, skateboarden, of psychologie. Maar het kan ook volledig over iets anders gaan. Ik hoop emotie of interesse op te wekken en dat het er op een of andere manier nieuw uitziet voor het publiek.''

Wat is jouw favoriete liedje om naar te luisteren terwijl je aan jouw kunstwerken werkt?

''Röyksopp - Speed King. Meestal luister ik elektronische of pianomuziek tijdens het ontwerpen.''

Wat is de belangrijkste levensles die je hebt geleerd en met anderen wilt delen?

''Denk minder na en doe gewoon, doe, doe. En confronteer je angsten. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar doe het in kleine stappen.''

Welke plek op aarde zou je het liefst willen bezoeken en waarom?

''Ik zou zeggen Nepal, om de bergen en hun cultuur te verkennen.''

Wat zijn jouw favoriete hobby's of interesses buiten de kunstwereld?

''Spelen en tijd doorbrengen met mijn familie,  mijn vrouw en ik hebben twee geweldige dochters. Mijn vrienden verzamelen rond een kampvuur en bongo drums spelen. Ik hou er ook van om te skateboarden.

 

 

 

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Iemand kocht onlangs een
[tijd] geleden, vanaf [locatie]

Bedankt voor het abonneren

Dit e-mailadres is geregistreerd.

Shop de look

Opties kiezen

Bewerk optie
Back In Stock Notification
Is toegevoegd aan je winkelwagen
this is just a warning
Inloggen
Winkelwagen
0 items

Before you leave...

Take 20% off your first order

20% off

Enter the code below at checkout to get 20% off your first order

CODESALE20

Continue Shopping